Logo met naam2

Inloggen

Groei Lelystad Airport kans of bedreiging?

Geef je mening op: destentor.nl/enquete

 

Hout Stoken: 10 tips om overlast te voorkomen

Het stoken van hout brengt warmte en sfeer in huis. Het gebruik van open haarden en houtkachels voor het (geheel of gedeeltelijk) verwarmen van woningen neemt de laatste jaren toe. Ook is er een toename van het stoken van hout in de tuin (terraskachel, vuurkorf). Het is belangrijk om op een juiste manier te stoken, zodat overlast voor anderen beperkt wordt. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft een Toolkit houtstook opgesteld, met daarin een stappenplan voor de volgende doelgroepen: de stoker, de persoon die overlast ervaart, de gemeente en de GGD. Hiermee is het voor een ieder duidelijk wat de mogelijkheden en verplichtingen zijn. Lees de 10 stooktips afkomstig uit de toolkit houtstook.

 

https://www.apeldoorn.nl/DATA/TER/digitaal_loket/wonen_en_uw_buurt/hout_stoken_particulieren.pdf

https://www.apeldoorn.nl/Stooktips

 

Rijbewijs keuring senioren

GOEDKOPE RIJBEWIJSKEURING SENIOREN IN APELDOORN

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 25 oktober, 22 november en vervolgens eens per maand bij de Stichting Thuiszorg Vérian, Jean Monnetpark 1. Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 42,50, medisch € 59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 59,50.

Leden van CNV/ouderenbonden en/of thuiszorg krijgen € 7,50 korting op de 75+ B/E en medisch, C/D/E en Taxipas krijgen € 4,50 korting.

 

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

 

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

 

De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Zonnepanelen op uw dak?

 

zonneenergie flyer

 

Flyer zonneenergie programma

<p>